Skip to main content

Leerkracht begeleiding

Suzanne, met haar diepgaande didactische kennis, begeleidt leerkrachten bij het omgaan met hoogbegaafde kinderen in de klas. Haar aanpak is zowel verrijkend als empathisch, gericht op het creëren van een inclusieve leeromgeving waarin elk kind gedijt.

Ze begrijpt de unieke behoeften van hoogbegaafde leerlingen en deelt theoretische inzichten, maar biedt ook praktische strategieën en tools. Suzanne spoort leerkrachten aan om flexibel te zijn in hun lesmethoden en uitdagende taken te integreren die de nieuwsgierigheid en creativiteit van deze leerlingen stimuleren.

Suzanne observeert klassen, werkt direct met leerkrachten samen en biedt feedback. Ze begeleidt hen bij het aanpassen van lesplannen en activiteiten om de ondersteuning voor hoogbegaafde leerlingen te verbeteren. Haar ondersteuning omvat niet alleen het academische maar richt zich ook op sociaal-emotionele aspecten, waardoor leerkrachten een ondersteunende omgeving kunnen creëren voor deze kinderen.

Dankzij Suzanne voelen leerkrachten zich zelfverzekerder en beter voorbereid om hoogbegaafde leerlingen te ondersteunen. Dit resulteert in een meer inclusieve klasomgeving waarin elk kind wordt aangemoedigd om zijn volledige potentieel te bereiken, terwijl de specifieke behoeften van hoogbegaafde leerlingen worden erkend en aangepakt.

Heeft u vragen?

Workshop en trainingen

 

Ontdek de kracht van hoogbegaafdheid met op maat gemaakte studie(mid)dagen! Bij Suzanne begrijpen we dat elke school unieke behoeften heeft als het gaat om het ondersteunen van hoogbegaafde leerlingen. Daarom bieden we flexibele en aanpasbare studie(mid)dagen aan die perfect aansluiten bij uw schoolorganisatie.

Onze op maat gemaakte programma’s zijn ontworpen om in te spelen op de specifieke behoeften van uw leerlingen en docenten. Samen met u bekijken we waar de focus moet liggen en hoe we het beste kunnen ondersteunen. Of het nu gaat om het identificeren en ondersteunen van hoogbegaafde leerlingen, het aanpassen van lesmaterialen of het ontwikkelen van een passend curriculum, wij staan klaar om uw school te helpen excelleren.

Met onze expertise en flexibiliteit kunnen we een programma opstellen dat niet alleen de talenten van hoogbegaafde leerlingen verder ontwikkelt, maar ook uw docenten voorziet van de tools en kennis om deze leerlingen effectief te begeleiden. Neem vandaag nog contact met ons op om de mogelijkheden voor uw school te bespreken en samen een inspirerende weg te bewandelen naar het optimaliseren van onderwijs voor hoogbegaafde leerlingen!

Didactisch onderzoek

Soms staan we voor het uitdagende raadsel van getalenteerde leerlingen die niet hun volledige potentieel lijken te tonen in de klas. Of misschien zijn er leerlingen die een grote voorsprong hebben, maar waarvan de omvang hiervan niet duidelijk is. In dit soort situaties kan een didactisch onderzoek van onschatbare waarde zijn.

Bij ons didactisch onderzoek ligt de focus op het verkrijgen van diepgaande inzichten. We richten ons op het identificeren van eventuele hiaten in kennis, begrip van de leerstrategieën van de leerlingen, vaststellen van didactische voorsprongen en het signaleren van mogelijke interne barrières zoals faalangst, doorzettingsvermogen, concentratie en andere factoren die van invloed kunnen zijn op getalenteerde leerlingen.

Dit onderzoek kan op initiatief van de school of ouders worden aangevraagd, met als doel om leerlingen beter te begrijpen en passende ondersteuning te bieden voor hun verdere ontwikkeling.

Wij staan klaar om samen met u te werken aan het ontrafelen van de potentie van uw leerlingen en hen te ondersteunen op hun unieke leerperspectief.

Heeft u interesse of wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op. Samen kunnen we het verschil maken in de educatieve reis van uw leerlingen.

Meer informatie, neem dan contact op.